НАЗК відмовилося міняти форму е-декларування

НАЗК відмовилося міняти форму е-декларування
Система електронного декларування доходів

Зміна підзаконного акта могла призвести до зриву кампанії електронного декларування

Національне агентство з питань запобігання корупції відмовилося ухвалити рішення про зміну підзаконного акта, яке могло призвести до зриву кампанії електронного декларування. За відмову від розгляду даного питання проголосувало три з чотирьох членів НАЗК.

Цьому передувала тривала та емоційна дискусія голови НАЗК, співробітників агентства та народних депутатів, які були присутні на засіданні.

Зокрема, від голови Комітету Верховної Ради з питань протидії корупції Єгора Соболєва лунали попередження про кримінальну відповідальність для тих, хто буде причетний до зриву кампанії електронного декларування.

За підсумками дискусії було схвалене рішення відмовитися від розгляду питання про зміни до підзаконного акта, що затверджує форму декларування, натомість виправити лише помилки, які є в програмному забезпеченні.

Як повідомлялося, на сьогоднішньому засіданні Національне агентство з питань запобігання корупції пропонувалося змінити форму електронного декларування.

19 жовтня у НАЗК затвердили технічне корегування системи е-декларування.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поскаржився, що витратив на заповнення електронної декларації нового формату 16 годин.

В Україні з 00:00 15 серпня розпочала роботу система е-декларування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: