Неплатоспроможним в Україні визнано ще один банк

Неплатоспроможним в Україні визнано ще один банк

Банк «Новий» віднесено до категорії неплатоспроможних

13 липня правління Національного банку України прийняло рішення про зарухування банку «Новий» до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

У НБУ нагадають, що збори акціонерів ПАТ «АКБ «Новий» прийняли рішення про припинення здійснення банківської діяльності та надали відповідний план до Національного банку України.

«Розмір регулятивного капіталу ПАТ «АКБ «Новий» на 12 липня 2017 року був меншим однієї третини від мінімального рівня. Таким чином, відповідно до пункту 2 частини першої статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність» Національний банк зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних», - йдеться в повідомленні.

Національний банк наголошує, що 99% усіх вкладників банку «Новий» (близько 3 тис. осіб) отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів обсягом близько 36 млн грн.

Станом на 8 червня 2017 року власником істотної участі у ПАТ «АКБ «Новий» є Державне космічне агентство України (18,3% акцій). Рештою акцій банку володіють особи з частками менше 10% акцій банку кожен.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: