Неправильно порахували. Російські соціологи вибачились за падіння рейтингу Путіна

Неправильно порахували. Російські соціологи вибачились за падіння рейтингу Путіна
Володимир Путін

Соціологам довелось вибачатися перед Путіним за падіння рейтингу та вигадувати виправдання

«Левада-центр» вибачився за помилку в опитуванні про ставлення росіян до президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляється на сайті аналітичного центру.

Згідно з опитуванням, опублікованим 13 грудня, у 29% росіян погіршилося ставлення до президента країни. Однак в «Левада-центрі» заявили, що ці дані помилкові, і ця цифра дорівнює 14%. «Помилка викликана тим, що в самій анкеті позитивні варіанти відповідей («покращилося») і негативні варіанти відповідей («погіршилося») періодично змінюють своє положення», - йдеться в заяві директора центру Льва Гудкова.

Таким чином, у 29% росіян ставлення до Путіна покращилося, у 14% -, погіршилося, відзначили в «Левада-центрі». «Оскільки ця технічна помилка багатьма нашими «доброзичливцями» і критиками як з числа прокремлівських політиків, так і з налаштованих опозиційно до них, може сприйматися як суто кон'юнктурна правка даних опитувань, то ми вважаємо важливим підкреслити, що для таких оцінок і суджень немає жодних підстав. Такі речі рідко, але все ж трапляються, коли маєш справу з величезним масивом цифрових даних. Вся відповідальність за допущену помилку лежить на мені, директорові «Левада-Центру», - заявив Гудков.

rbg

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: