Незаконно затриманого в Криму заступника голови Меджлісу примушують прийняти російське громадянство

Незаконно затриманого в Криму заступника голови Меджлісу примушують прийняти російське громадянство
Ільмі Умеров

Судові засідання у справі Чийгоза проходять з масовими порушеннями

Окупаційна влада Криму примушує незаконно затриманого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза прийняти російське громадянство.

Про це інший заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров повідомив в ефірі одного з телеканалів. За його словами, судові засідання у справі Чийгоза проходять з масовими порушеннями.

«Вчора відбулося засідання суду. Аргументація нітрохи не змінилася. Говорять про те, що Ахтем Чийгоз може покинути межі Криму, тобто сховатися від слідства, може впливати на хід слідства, погрожуючи свідкам та іншим учасникам процесу », - зазначив Умеров.

За його словами, на засіданні суду Чийгоз заявив, що його примушують прийняти громадянство РФ.

«На останньому судовому засіданні був такий казус: суд місцевої інстанції повинен проходити в одному з районних судів, але його призначили в «верховному суді» так званої «республіки Крим», і суддя особисто прийняла рішення не привозити підсудного, а організувати його участь через відеозв'язок. Виявляється, за законами РФ, це неприпустимо, і адвокати оскаржили це рішення, і суд перенесли на один день, засідання проходило за участю Ахтема Чийгоза. Він зробив заяву на цьому засіданні, що його змушують прийняти російське громадянство, не дивлячись на те, що він відмовляється»,- передає слова Умеров УНІАН.

20 травня суд продовжив термін утримання Чийгоза під вартою до 22 липня. Чийгоз був узятий під варту 29 січня 2015 року.

Чигойзу інкримінують «організацію і участь в масових заворушеннях біля стін кримського парламенту 26 лютого 2014 року». Ще п'ятьом кримським татарам - Мустафі Дегерменджі, Алі Асанову, Арсену Юнусову, Ескендер Кантемірови і Ескендер Емірваліеву - участь у масових заворушеннях. Вони спростовують звинувачення проти себе.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: