Німці купують шість цукрових заводів, які раніше належали власникам агрохолдингу «Мрія»

Німці купують шість цукрових заводів, які раніше належали власникам агрохолдингу «Мрія»
Цукор

Продаж заводів жодним чином не вплине на роботу агрохолдингу і на процес реструктуризації боргу «Мрії»

Німецька компанія Pfeifer & Langen завершує операцію з придбання шести цукрових заводів в Тернопільській області, які раніше належали холдингу «Т-Цукор».

Про це повідомив Віталій Сікорський, глава ТОВ «Радехівський цукор», який входить до міжнародної групи компаній Pfeifer & Langen, передає БізнесЦензор.

«Так, ми придбаємо ці шість заводів», - сказав Сікорський.

За словами топ-менеджера, після банкрутства агрохолдингу «Мрія», власником якого, як і компанії «Т-Цукор» виступала сім'я Гут, майно цукрових заводів виступало заставою за кредитами «Промінвестбанку» і перейшло у власність банку.

«У кризовий для підприємств галузі період, банк знайшов оптимальне рішення для підтримки бізнесу - виробничі потужності цукрових заводів перейдуть профільному інвесторові», - додав Сікорський.
До складу компанії «Т-Цукор» входили Борщівський, Бучацький, Збаразький, Козівський, Лановецький та Хоросковській цукрові заводи в Тернопільській області, а також завод «Городенка» в Івано-Франківській області.

«Ми неодноразово заявляли, і я хочу ще раз підкреслити, що цукровий холдинг «Т-Цукор» юридично ніколи не входив до складу агрохолдингу «Мрія», а безпосередньо належав родині Гут», - уточнив фінансовий директор «Мрія Агрохолдинг» Тон Хулс.

За його словами, продаж заводів жодним чином не вплине на роботу агрохолдингу і на процес реструктуризації боргу «Мрії», і компанія ніяк не залучена в процес продажу.

Pfeifer & Langen є великим європейським виробником цукру. Компанія, зокрема, володіє цукровими заводами в Німеччині, Польщі, Румунії, Італії, Угорщини, Словенії, Чехії та Україні. В Україні їй належить Радехівський цукровий завод у Львівській області та ТОВ «Чортківський цукровий завод» в Тернопільській області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: