Німеччина готується до втручання Росії у вибори до Бундестагу

Німеччина готується до втручання Росії у вибори до Бундестагу

У Німеччині назвали варіанти втручання російських хакерів у вибори

Федеральне відомство з безпеки в сфері інформаційної техніки (BSI) не тільки вважає втручання російських хакерів в процес виборів в Бундестаг можливим, а й описало, яким воно може бути. Про це глава відомства Арне Шенбом розповів виданню Spiegel Online, передає DW.

На думку Шенбома, німецькі вибори, в яких виборці голосують традиційним способом, значно більш захищені від спроб фальсифікацій, ніж аналогічний процес в США, де широко використовуються машини для голосування. Проте, хакери можуть спробувати атакувати комп'ютерні системи, за допомогою яких передається інформація про результати виборів.

Повідомляється, що й це може бути не основною метою. Хакери можуть вдатися до спроб посіяти хаос.

«Навіть після виборів злочинці можуть спробувати вплинути на довіру громадян до виборчих процедур, поширюючи неправдиві заяви про порушення», - зазначив Шенбом.

Крім того, у відомстві не виключають прямого втручання в передвиборчу кампанію за допомогою конфіденційних даних, вкрадених хакерами під час атаки на сервери бундестагу в 2015 році. Тоді їм вдалося викрасти близько 16 гігабайт даних, включаючи інформацію про електронне листування депутатів. Серед інших, жертвою хакерської атаки став і окружний передвиборчий штаб федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Прецеденти використання такого роду інформації, вкраденої хакерами, були як на виборах президента США в 2016 році, так і на виборах глави Франції в 2017 році, коли незадовго до дня голосування в ЗМІ з'явились дані, викрадені хакерами з передвиборчого штабу Еммануеля Макрона.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: