Німеччина ставить під сумнів переговори про вступ Туреччини в ЄС, - Der Spiegel

Німеччина ставить під сумнів переговори про вступ Туреччини в ЄС, - Der Spiegel

При нинішньому Ердогані ніякого членства в ЄС не буде, кажуть німецькі політики

Жорстка реакція турецького уряду на спробу путчу, за оцінкою політиків з німецької партії «Християнсько-демократичний союз», ускладнить переговори про вступ країни до Євросоюзу, повідомляє німецький журнал Der Spiegel.

Як заявив керівник комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмар Брок, якщо «Ердоган скористається ситуацією, аби зробити конституційні права більш жорсткими, переговори з приводу вступу стануть або важкими, або взагалі неможливими».

Голова Комітету Бундестагу з європейських справ Гюнтер Кріхбаум також захотів, аби уряд Туреччини дотримувався демократичних принципів і додав, що з несправедливістю не можна боротися несправедливими методами. «Швидше верблюд пройде крізь вушко голки, ніж недемократична держава стане членом ЄС», - заявив він. Переглянути переговори з Туреччиною про її вступ до ЄС закликав і генсек ХДС Андреас Шойер.

Аналогічно позиції політиків з ХДС висловився і лідер партії «Зелені» Джем Оздемір. «Для демократично орієнтованої Туреччини місце в Євросоюзі є. Але зараз необхідно сказати, що при нинішньому Ердогані ніякого членства в ЄС не буде», - заявив Оздемір.

Туреччина  - кандидат на вступ до Євросоюзу з 1999 року, при цьому переговори на цю тему ведуться з кінця 2005 року. У нинішньому році переговори були розширені у зв'язку з угодою між ЄС і Туреччиною з питань біженців.

Нагадаємо, Туреччину можуть виключити зі складу НАТО, якщо в країні перестануть дотримуватися принципів демократії на хвилі масових зачисток після спроби військового перевороту в країні. Про це під час брифінгу повідомив держсекретар НАТО Джон Керрі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: