Німецька газета вражена масштабом курячого бізнесу мільярдера Косюка. Репортаж з Вінничини

Німецька газета вражена масштабом курячого бізнесу мільярдера Косюка. Репортаж з Вінничини
За рік Вінницька птахофабрика виробляє 440 тис. тонн м’яса

На Вінницькій птахофабриці щорічно забивають 110 мільйонів голів, що перевищує показники усієї Баварії та Баден-Вюртембергу, разом узятих

Найбільшою птахофабрикою Європи є Вінницька птахофабрика у Центральній Україні. За рік вона виробляє 440 тис. тонн пташиного м’яса, пише щоденна німецька газета«Тагесцайтунг». 

Птахофабрика є дочірнім підприємством агроконцерну «Миронівський хлібопродукт» (МХП) – найбільшого українського виробника м’яса птиці. Концерн належить олігарху та другу президента Петра Порошенка Юрію Косюку. Він протягом багатьох років співпрацює з міжнародними фінансовими установами. За останні роки агроконцерн отримав від міжнародних банків розвитку понад півмільярда доларів, зокрема від Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку. Останній є фінансовим інструментом Європейського союзу, призначеним для підтримки політики розвитку у відносинах з країнами-партнерами.

Покупцями продукції цієї птахофабрики є Великобританія, Німеччина, Нідерланди і понад десять інших держав – членів ЄС, республіки колишнього Радянського Союзу, понад десять африканських та арабських країн, а також В’єтнам, Лаос та Монголія. У 2015 році МХП експортував 132 тисячі тонн птиці, з яких понад 27 тисяч тонн – до країн Європейського союзу. Таким чином, поставки до ЄС збільшились на 65% порівняно з показниками попереднього року.

У планах директора птахофабрики Ігоря Лещенка на наступні кілька років – подвоєння потужностей вирощування, а також будівництво ще одного комплексу для забою птиці. Нині до складу комплексу входять 38 довгих пташників, пофарбованих у білий колір. «У кожній з цих бригад утримується 1,5 млн бройлерів. Для порівняння: на німецькому підприємстві з відгодовування птиці в середньому утримується 21,5 тис. голів. На фабриці Лещенка щорічно забивають 110 мільйонів голів, що перевищує показники усієї Баварії та Баден-Вюртембергу, разом узятих», - йдеться у статті.

Детальніше читайте у повному перекладі матеріалу «Імперія «Нашої ряби» проти селян. Німецькі ЗМІ шоковані масштабами курячого бізнесу в Україні»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: