Німецькі соціал-демократи вимагають поступок за згоду на «велику коаліцію»

Німецькі соціал-демократи вимагають поступок за згоду на «велику коаліцію»
Лідер СДПН Мартін Шульц

Лідери СДПН і ХДС/ХСС сьогодні проведуть перші переговори про умови формування коаліції

Представник СДПН Карстен Шнайдер заявив про те, що для їх політсили особливо важливим є те, щоб соціальні питання набували більшого значення в ФРН. Мова йде, перш за все, про більшу соціальну справедливість для звичайних громадян.

Дані заяви були зроблені на фоні того, що лідери СДПН і ХДС/ХСС мають провести сьогодні першу зустріч щодо умов продовження існування уряду великої коаліції в ФРН. Тим самим цю заяву Шнайдера можна вважати однією із умов, за якої соціал-демократи готові і далі співіснувати із ХДС/ХСС в одному уряді. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

На даний момент навіть невідомі точний час і місце, де має пройти зустріч між Ангелою Меркель, Хорстом Зіхофером і Мартіном Шульцом. Також лідери ХДС/ХСС і СДПН не планують робити заяви по завершенню переговорів.

До цього соціал-демократи чітко заявили про своє бачення ЄС у 2025 році у якості федерального утворення на кшталт США, а також наголосили на необхідності проведення масштабної реформи системи охорони здоров’я і збільшення витрат на освіту.

Деякі представники СДПН заявили про те, що ніхто не зможе їм диктувати умови щодо політики майбутньої правлячої коаліції, оскільки саме ХДС/ХСС потребує підтримки з їх боку для продовження правління.

В той же час християнські демократи хотіли б і далі проводити збалансовану бюджетну політику, скоротити невеликою мірою податки і розширити цифрову інфраструктуру ФРН. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: