Німецькі військові відновили вишкіл загонів іракських курдів

Німецькі військові відновили вишкіл загонів іракських курдів

Перерва у вишколі тривала тиждень, з 13 жовтня

Німецькі військові у неділю, 22 жовтня, відновили військовий вишкіл курдських загонів пешмерга в північному Іраку після тижневої перерви. Про це повідомило оперативне командування Бундесверу.

Представники Бундесверу з 2014 року беруть участь у підготовці курдських збройних формувань, які ведуть боротьбу з терористичним угрупованням «Ісламська держава». Втім, через напруження, що склалося на півночі Іраку після референдуму про незалежність Іракського Курдистану, 13 жовтня вишкіл було призупинено, щоб не піддавати небезпеці німецьких військовослужбовців. Німецькі військові інструктори базуються в столиці Іракського Курдистану Ербілі. 20 жовтня, однак, речник міністерства оборони ФРН повідомив, що ситуація в регіоні стабілізувалася.

Нагадаємо, що у вересні 2017 року на тлі тиску з боку Багдада та міжнародної спільноти відбувся референдум щодо незалежності Іракського Курдистану. Майже 93 відсотки виборців, які взяли участь в голосуванні, підтримали незалежність. Проти референдуму виступили центральний уряд у Багдаді, сусідні Іран та Туреччина, а також США та ООН.

Ситуація в регіоні загострилася в середині жовтня, коли іракські війська встановили контроль над територіями, які раніше утримувалися курдськими загонами у провінції Ніневія біля Мосула на півночі Іраку. Бійці курдських загонів пешмерга відступили до прибуття арміїї Іраку.

Зазначимо, загони курдської самооборони відійшли на лінію, яку вони контролювали станом на червень 2014 року

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: