Німецькі журналісти показали, що лишилося від Широкиного

Німецькі журналісти показали, що лишилося від Широкиного
Зруйноване Широкине
Фото: Julian Röpcke

На сьогодні курортне Широкине – найбільш зруйнований населений пункт на Донбасі

Широкине, що неподалік від Маріуполя Донецької області, залишається одним з найбільш зруйнованих унаслідок бойових дій населеним пунктом. Репортаж з прифронтового села зробили журналісти німецького видання BILD.
У матеріалі ресурсу прямо вказується на причетність російських військовослужбовців до руйнувань у Широкиному.

«Навряд чи будь-яке інше місто на території Донбасу було настільки зруйновано війною, російською армією і ставлениками президента Путіна», – йдеться в матеріалі.

Серед причин, які призвели до масштабних пошкоджень у населеному пункті, журналісти відзначають наявність у російських військових важкого озброєння і кілька епізодів захоплення і звільнення села від бойовиків. Також наводиться хронологія вирішальних зіткнень у Широкиному: наступ збройних груп на село наприкінці серпня 2014 року з боку Новоазовська, наближення позицій батальйону «Азов» у лютому 2015 року, часткове зайняття позицій у селі, в липні 2015 року бойовики частково залишають село.
На сьогодні з 1,5 тисячі місцевих жителів у курортному Широкиному не залишилося нікого.

Нагадаємо, протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 44 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

У вівторок, 11 жовтня, повідомлялося, що у секторі «Маріуполь» впродовж останньої доби зазнали поранень 16 українських військових.

Активні бойові дії під Маріуполем тривають ще від суботи та практично не припиняються. Українські війська в цьому секторі приведено у стан підвищеної боєготовності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: