Нове керівництво Федерації роботодавців стверджує, що Фірташ сам захотів піти з посади голови

Нове керівництво Федерації роботодавців стверджує, що Фірташ сам захотів піти з посади голови
Фото РБК

Фірташ сам написав заяву про те, що хоче піти з посади, - переконують нові керівники ФРУ

Рішення щодо зміни голови Федерації роботодавців України було прийнято у зв’язку з особистим бажанням Дмитра Фірташа піти з цієї посади. Про це в коментарі «Главкому» розповів заступник новообраного голови Федерації Анатолій Гіршфельд - президент Індустріальної Групи  «УПЕК», голова об’єднання організацій роботодавців Харківської області.

«Це особиста заява Дмитра Васильовича про те, що він хоче піти з посади. Він 5 років пропрацював.., і вважає, що настав час змінити керівництво Федерації. Це його право», - зазначив Гершфельд.

Разом із тим журналіст Олександр Дубинський у себе на сторінці у Facebook напередодні засідання Федерації із посиланням на власні джерела поінформував, що «за підсумками засідання Фірташа знімуть з посади «через неможливість брати активну участь в роботі ради ФРУ».

«Що цікаво, втратити свою посаду в ФРУ може і Ганна Безлюдна, керівника Inter Media Group, яка від імені «віденського в'язня» курує інформаційну політику «Інтера». Хтось каже, що проблеми Фірташу створює його колишній партнер Сергій Льовочкін, який хоче перебрати на себе лідерство в Оппоблоке і контроль на телеканалом «Інтер». Хтось каже що проти Дмитра Васильовича працює Адміністрація президента (з тими ж цілями)», - написав, зокрема, журналіст.

Як повідомлялось, Федерацію роботодавців України очолив голова спостережної ради ВАТ «Ветропак Гостомельський склозавод» та президент Асоціації підприємств скляної промисловості Дмитро Олійник.

Олійник у 2010-2011 роках вже очолював Федерацію роботодавців України, а з кінця 2011 року до сьогоднішнього дня був заступником Голови ФРУ з економічних питань.

Як відомо, до Олійника федерацією керував олігарх Дмитро Фірташ.

У США Фірташа звинувачують у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму у 18,5 мільйонів доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Нагадаємо, навесні 2015 року у суді першої інстанції Фірташ здобув перемогу, його адвокати домоглися відмови у видачі олігарха до США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: