Новий міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль окреслив плани на майбутнє

Новий міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль окреслив плани на майбутнє
Новопризначений віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад та територій України Денис Шмигаль

Голова Мінрегіону анонсував реформи житлово-комунальних послуг і будівельної галузі

Новим віце-прем’єр-міністром — міністром розвитку громад і територій відсьогодні став Денис Шмигаль. За його призначення проголосували 278 народних депутатів.

Виступаючи у Верховній Раді, урядовець окреслив три напрямки роботи, яким приділятиме увагу насамперед: це — завершення децентралізації, реформи ЖКГ і будівельної сфери.

«Реформи й розпочатий рух будуть продовжені. Є довіра від президента й Кабінету міністрів, від народу України. Ключові напрямки, пріоритети Міністерства розвитку громад і територій України, Кабінету міністрів, які вже були розпочаті, це — реформа будівельної галузі, реформа житлово-комунального господарства й реформа адміністративно-територіального устрою, яка потребує великого соціального діалогу й завершення цього року. Радий і маю честь приєднатися до команди Кабінету міністрів», — наголосив урядовець.

На посаді міністра Шмигаль замінив Альону Бабак, яка пішла у відставку за власним бажанням.

Денису Шмигалю — 44 роки. У 1997 році закінчив економічний факультет Державного університету «Львівська Політехніка» за спеціальністю менеджмент у виробничій сфері; має науковий ступінь кандидата економічних наук, він захистив дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил.

У січні 2018 року Шмигаль став директором Бурштинської ТЕС (ПАТ ДТЕК «Західенерго»).

До цього новопризначений міністр обіймав посаду голови департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА, був заступником начальника ГУ Міндоходів у Львівській області. З 2 серпня 2019 року очолював Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: