Обама обговорив з главами Єврокомісії та Європейської ради продовження санкцій проти РФ

Обама обговорив з главами Єврокомісії та Європейської ради продовження санкцій проти РФ

Президент США і керівництво ЄС підтримують "Мінськ-2" і заявили про необхідність для РФ виконувати свої зобов'язання.

Президент США Барак Обама, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і голова Європейської ради Дональд Туск обговорили на зустрічі у Варшаві в п'ятницю питання необхідності збереження санкцій щодо Росії через ситуацію в Україні.

«Вони підтверджують свою рішучість залишити санкції щодо Росії до тих пір, поки тривають порушення територіальної цілісності і суверенітету України», - сказав на брифінгу для журналістів заступник помічника Обами з національної безпеки Бен Родс.

За його словами, президент США і керівництво ЄС підтримують Мінський процес і заявили про необхідність для Росії виконувати свої зобов'язання, так само як і всім залученим до нього сторонам.

Родс підкреслив, що США усвідомлюють, що «деякі країни Європи потерпають через санкцій щодо Росії, ми говоримо їм, що підтримуємо їх прагнення до співробітництва з Росією, але вона повинна виконувати свої зобов'язання».

Заступник помічника американського лідера з національної безпеки також зазначив, що керівництво Євросоюзу налаштований продовжувати існуючу політику санкцій щодо Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: