Обрані в окупованому Криму депутати РФ стануть небажаними особами у Литві

Обрані в окупованому Криму депутати РФ стануть небажаними особами у Литві
Фото ukrainianwall.com

Невизнання виборів у Криму не означає невизнання виборів до російського парламенту в цілому – Лінкявічус

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявляє, що в обраних в окупованому Криму депутатів до російської Державної думи в Литві буде статус небажаних осіб. Про це він сказав в інтерв'ю DELFI.

За його словами, невизнання виборів у Криму не означає невизнання виборів до російського парламенту в цілому, однак статус обраних у Криму депутатів у Литві буде небажаним. «Це не означає прямої оцінки виборів загалом, це означає те, про що ми весь час говоримо, що все, що відбувається в Криму, ми вважаємо незаконним. Те, що відбувалося, ми не вважаємо виборами, понад те, не визнаємо результатів. І тих обраних, як стверджують, у Криму в члени Думи ми не вважатимемо депутатами Думи з усіма наслідками, що випливають звідси. Їхній статус буде точно небажаним у нашій країні і, сподіваюся, що у всьому ЄС», – заявив литовський міністр.

Як повідомлялось, вибори до Держдуми РФ відбулися 18 вересня, голосування проходило і на території тимчасово окупованого Криму. До Держдуми РФ пройшли чотири партії – «Єдина Росія» (54,42% голосів), КПРФ (13,52%), ЛДПР (13,28%) і «Справедлива Росія» (6,17%). Верховна Рада України не визнала легітимність виборів до Держдуми РФ сьомого скликання, визнавши їхнє проведення порушенням Конституції та законодавства України, та закликала ООН, іноземні парламенти і міжнародні організації не визнавати легітимність цих виборів.

Депутатами Держдуми від анексованого Криму стали шість осіб від партії «Єдина Росія». За партійними списками до Думи потрапили підконтрольні Кремлю т. зв. віце-прем'єр-міністри Криму Михайло Шеремет та Руслан Бальбек, а також російський прокурор Криму Наталія Поклонська. Так званий глава Криму Сергій Аксьонов, який очолював список «Єдиної Росії» на анексованому півострові, від депутатського мандата відмовився.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: