Обрано нового керівника «Мистецького Арсеналу»

Обрано нового керівника «Мистецького Арсеналу»
Фото kmaalumni.com.ua

Ним стала радниця міністра культури

Сьогодні, 7 липня, на другому засіданні конкурсної комісії оголосили переможця конкурсу на посаду генерального директора Державного підприємства «Мистецький Арсенал». Ним стала радниця міністра культури Олеся Островська-Люта.
На попередньому засіданні, яке відбулося 24 червня, комісія затвердила 5 із 7 кандидатів для участі у фінальному етапі.
Під час фінального етапу добору кандидати представили по 2 стратегії розвитку «Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал» – на 1 та 5 років.
Островська-Люта запропонувала перетворити «Мистецький Арсенал» на креативний кластер, який інтегруватиме всі види мистецтва, буде підтримувати таланти і стане флагманом для культури в Україні.
Він складатиметься із мистецьких лабораторій - літературної, театральної, музичної, а також освітньої. «Мистецький Арсенал», на думку Островської-Лютої, щороку повинен проходити аудит, бажано одним із членів Великої четвірки, та оприлюднювати звіт.
Культуролог за освітою, Олеся Островська-Люта працювала у благодійних фондах «Відродження», «Центр сучасного мистецтва», «Розвиток України». Нині є керівником аналітики Аналітичного центру pro.mova та експертом платформи «Культура-2025».
На місце гендиректора «Мистецького арсеналу» претендувала попередня керівниця Наталія Заболотна, яка займала цю посаду з травня 2010 року, а з 2006 до 2010 року була директором «Українського дому».
Комісію конкурсного добору очолював режисер Богдан Струтинський. До її складу також увійшли культурологиня Ганна Чміль, журналістка Лариса Мудрак, кінематографіст Іван Зосімов, музейник Владислав Піоро, мистецтвознавець Олександр Федорук, благодійниця Марина Антонова, мистецтвознавиця Ольга Говдя та історик Любомир Михайлина.
Джерело: Українська правда

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: