Обшуки в Держрезерві: ГПУ повідомила, що справа на мільйони

Обшуки в Держрезерві: ГПУ повідомила, що справа на мільйони
Закупівля пального

Справа стосується закупівлі за бюджетні кошти дизельного пального в кількості 17 тисяч тонн на загальну суму 257 млн грн

Генеральна прокуратура України спільно зі Службою безпеки України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій з боку службових осіб Державного агентства резерву України, що призвели до збитків державі в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативним супроводженням Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій з боку службових осіб Державного агентства резерву України, що призвели до збитків державі в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем)», – йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами Державного агентства резерву України за попередньою змовою зі службовими особами одного з найбільших постачальників пального в Україні при формуванні запасів нафтопродуктів держави проведено завчасно узгоджені незаконні відкриті конкурсні торги із закупівлі за бюджетні кошти дизельного пального в кількості 17 тисяч тонн на загальну суму 257 млн грн, що не відповідає вимогам державних стандартів України, а саме термінам його зберігання, чим державі заподіяно збитків в особливо великих розмірах.

Наразі на підставі дозволу слідчого судді у кримінальному провадженні з метою відшукування оригіналів тендерної документації проводяться слідчі дії – обшуки приміщення Державного агентства резерву України та офісних приміщень одного з постачальників пального.

Досудове розслідування триває.

Раніше повідомлялося, що роботу центрального офісу Державного агентства резерву України заблоковано у зв'язку з обшуками, які здійснюють Служба безпеки України та Генеральна прокуратура.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: