ОБСЄ може збільшити кількість камер спостереження на Донбасі

На початку вересня в СММ ОБСЄ поскаржилися, що були вкрадені або знищені камери спостереження біля шахти «Жовтнева»

ОБСЄ не виключає встановлення нових камер спостереження, які будуть фіксувати порушення режиму припинення вогню на Донбасі. Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми не виключаємо можливості встановлення нових камер, але камери лише доповнюють те, що роблять патрулі. У тих місцях, де встановлюються камери, кількість порушень знижується, або гаряча точка переміщається в сторону», — сказав Хуг.

Як повідомлялося, уздовж лінії зіткнення СММ ОБСЄ має камери, які надають можливість моніторингу з кутом огляду 360 градусів 24 години на добу, сім днів на тиждень.

Зокрема, вони знаходяться в Авдіївці, біля шахти «Жовтнева», що поблизу зруйнованого Донецького аеропорту, а також біля Широкино, на схід від Маріуполя.

При цьому на початку вересня в СММ ОБСЄ поскаржилися, що були вкрадені або знищені камери спостереження біля шахти «Жовтнева» на території самоназваної Донецької народної республіки.

У жовтні 2016 року Місія відзначила, що «проводить цілодобовий моніторинг і спостереження на всій території Донбасу шляхом використання різних технічних засобів, зокрема стаціонарних камер, безпілотних літальних апаратів та інших засобів повітряного спостереження».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: