ОБСЄ: «Шкільне перемир'я» на Донбасі знизило кількість обстрілів на 67%

ОБСЄ: «Шкільне перемир'я» на Донбасі знизило кількість обстрілів на 67%

Українські військовослужбовці в зоні АТО

З 25 серпня по сьогоднішній день кількість порушень режиму припинення вогню зменшилася на 67%, а число зривів - на 74%

«Шкільне перемир'я» на Донбасі допомогло знизити кількість порушень режиму припинення вогню на 67%.

Про це заявив журналістам у Мінську спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік, повідомляє Белта.

Як зазначив дипломат, на попередньому засіданні учасники контактної групи в черговий раз підтвердили свою прихильність безстроковому припиненню вогню з нагоди початку навчального року.

«Я хотів би звернути увагу на зміну ситуації на місцях за даними СММ ОБСЄ. Якщо порівняти період з 25 серпня по сьогоднішній день з таким же періодом до цієї дати, то можна побачити, що кількість порушень режиму припинення вогню зменшилася на 67%, а число зривів - на 74%».

За словами Сайдіка, пріоритет Тристоронньої контактної групи - захист цивільного населення у зоні конфлікту.

«Я дуже радий, що за цей час майже повністю вдалося уникнути жертв серед цивільного населення. З приємністю зазначу, що завдяки цим зусиллям і, звичайно, так званому хлібному перемиррю, в цьому році вдалося уникнути повторення «гарячого» літа, як в 2015 і 2016 роках», - заявив спецпредставник ОБСЄ.

Він запевнив, що контактна група й надалі докладатиме всіх зусиль, щоб сторони забезпечували тривалість режиму безстрокового припинення вогню. З цією метою робоча група з безпеки обговорила практичні аспекти припинення вогню, зокрема, вимоги щодо оприлюднення наказів та їх послідовної реалізації.

Сторони також обговорили перспективи і метод розведення сил та засобів у районах Станиці Луганської та Золотого, а також можливість цього і в нових зонах. Чимало уваги учасники переговорів приділили питанням захисту об'єктів життєво важливої цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, Україна хоче створити підгрупу щодо кордону.

Засідання контактної групи в Мінську сьогодні тривало кілька годин.

Раніше у середу відбулись переговори робочих підгруп ТКГ, які проходили у закритому для преси режимі. 

Як повідомляв «Главком»,  у середу, 6 вересня, у Мінську Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі мала обговорити деталі великого обміну заручниками

Радник голови СБУ Юрій Тандіт підтвердив раніше оприлюднену інформацію, що 309 осіб, яких розшукує окупаційна влада «ЛНР» та «ДНР», можуть обміняти на 87 розшукуваних українською стороною. Коли саме може відбутися обмін, поки що невідомо.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську заплановане на 20 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: