Обвал на вторинному ринку столичної нерухомості: квартири подешевшали майже на 14%

Обвал на вторинному ринку столичної нерухомості: квартири подешевшали майже на 14%
Фото telegraf.com.ua

Найбільше квартир пропонуються до продажу у Дарницькому районі, найменше - у Подільському

За підсумками липня, в порівнянні з червнем, середня вартість вторинного житла в Києві в доларовому еквіваленті знизилася на 0,5% до тисячі триста вісімдесят вісім дол. США / кв. м (± 2%). За даними Інформаційно-аналітичного порталу «Столична нерухомість», щодо липня 2015 року ціни на житлову нерухомість в Києві в доларах зменшилися на 13,9%.

«Якщо в минулому місяці ціни «встояли» тільки в Шевченківському районі столиці, то в липні було зафіксовано зниження доларових цін на квартири на вторинному ринку в усіх районах Києва, окрім Печерського - там середня ціна залишилася на рівні червня», - пише «Столична нерухомість».

Щодо червня, ціни на квартири зменшилися в «дешевому» сегменті на 0,4% до 789 дол. США/кв. м, в «дорогому» - на 0,4% до 2435 дол./кв. м.

У структурі пропозиції житлової нерухомості переважають квартири, розташовані на правому березі – їх 48%. Квартири, розташовані на лівому березі, складають 32% від загальної кількості, в центрі міста - 20%. Поділ за кількістю кімнат в цілому по Києву показує виглядає наступним чином: однокімнатні квартири займають 28%, двокімнатні - 32%, трикімнатні - 33% і чотирикімнатні - 7%.

Найбільша кількість квартир пропонувалася в Дарницькому (15%), Печерському (13%), Голосіївському (12%), Шевченківському та Дніпровському (по 11%), в Солом'янському (10%) районах. Найменша частка представлених до продажу квартир - в Святошинському (9%), Оболонському та Деснянському (по 7%) і Подільському (5%) районах. Збільшення пропозиції спостерігалося в Шевченківському (на 3,2%) і Солом'янському (на 3,1%) районах.

«У структурі пропозиції, за повними цінами за об'єкт, переважають квартири в ціновій категорії від 50 до 100 тис. дол. США - 43%. До 50 тис. дол. США - 24%. У ціновій категорії від 100 до 150 тис. дол. США - 15%, від 150 до 250 тис. дол. США - 11% і від 250 тис. дол. США - 7%», - повідомляє «Столична нерухомість».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: