Окупаційний суд оштрафував кримчанина за «екстремістський» пост шестирічної давнини в соцмережі

Окупаційний суд оштрафував кримчанина за «екстремістський» пост шестирічної давнини в соцмережі

Адвокат заявив, що справа Шостаковича є політично мотивованою, оскільки той проводив акції на підтримку політв'язнів-українців у РФ

Сімферопольський залізничний суд Криму оштрафував активіста Олексія Шостаковича на 1 тис. рублів за пост у соціальній мережі, зроблений в 2010 році, і за «спробу провести мітинг». Відповідне рішення було прийнято 20 вересня. Про це повідомляється на сайті Кримської правозахисної групи.

Як розповів адвокат Шостаковича Олександр Попков, в 2010 році його підзахисний розмістив у соціальній мережі «ВКонтакте» відеоролик «Останній відеозапис хлопців з Приморських партизан», визнаний в Росії «екстремістським матеріалом».

Ініціювали справу про адміністративне правопорушення співробітники так званого Центру «Е», які 17 вересня зупинили Шостаковича біля його будинку, оскільки їм здалося, що він знаходився в стані наркотичного сп'яніння. 18 вересня Шостаковича офіційно запросили на допит. 20 вересня відбувся суд, на якому співробітник Центру заявив, що Шостакович «причетний до ліворадикального руху і розміщення на стінах міста трафаретних написів про бойкот виборів».

На засіданні Шестакович назвав себе «громадянином світу» у відповідь на запитання судді про громадянство. У кримчанина, як виявилося, є тільки український паспорт, російський він не отримував.

Адвокат Попков заявив, що справа Шостаковича політично мотивована, оскільки той проводив акції на підтримку політв'язнів українців в РФ, в тому числі - кримчанина Олександра Кольченка. Суддя відмовилася переносити розгляд справи, не давши захисту можливості підготуватися, відхиливши також заявлені клопотання, в тому числі про проведення фото та відеозйомки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: