Окупантам у Криму ніякі закони не писані, навіть міжнародні - правозахисник

Окупантам у Криму ніякі закони не писані, навіть міжнародні - правозахисник

Російська окупаційна влада Криму шукає приводи для заборони Меджлісу кримськотатарського народу

У кримінальній справі проти Меджлісу кримськотатарського народу окупаційна влада Криму ігнорує загальні принципи права. Як підстава для переслідування використовується діяльність Меджлісу до окупації Криму: проведення «несанкціонованих» публічних заходів та інших протиправних дій у 2004 та 2008 роках, а також події 26 лютого 2014 року. Про це заявив виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини, адвокат Аркадій Бущенко під час прес-конференції в прес-центрі «Главкому».
«Правова позиція російської окупаційної влади настільки слабка, що вони шукають приводи для заборони Меджлісу кримськотатарського народу в його діяльності, яка відбувалася до окупації території Криму російськими військами. Тільки радянська репресивна машина ігнорувала загальноприйняті принципи права, не визнаючи принципу «немає покарання без закону». Здавалося, що ці часи минули, але сьогодні окупаційна влада Криму відроджує найбільш єзуїтські звинувачення і методи переслідування», - говорить Бущенко.
За його словами, так звана прокуратура Криму звинувачує Меджліс у тому, що на Курултаї 29 березня 2014 року було оголошено про початок процедур зі створення національно-територіальної автономії, щоправда не вказано, у якій країні, а також що активісти Меджлісу планували організувати «несанкціоновані» масові протестні акції в Сімферополі та автопробіг.

Дивитися прес-конференцію можна тут:

Нагадаємо, що окупаційний суд РФ виніс рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу .

Голова Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що Меджліс працюватиме в надзвичайному режимі.
Запис прес-брифінгу Рефата Чубарова щодо роботи Меджлісу в надзвичайному режимі:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: