Окупанти просять жителів Криму ще кілька років пожити без води

Окупанти просять жителів Криму ще кілька років пожити без води
Фото zn.ua

Окупанти обіцяють зменшити дефіцит води на півострові до 2019 року

У Росії заявили, що стабільна система забезпечення окупованого Криму водою буде налагоджена до 2019 року. Про це сказав міністр природних ресурсів і екології Росії Сергій Донський, передає ТАСС.

«Буде підготовлена вся інфраструктура, прокладені трубопроводи, і в 2017-2019 році ми вийдемо на стабільніше забезпечення водою всіх регіонів Криму», - сказав Донський. За його словами, мова, насамперед, йде про східні регіони півострова.

«Плани щодо прокладки трубопроводів повинні бути виконані, щоб ми могли гнучко розподіляти водні ресурси для забезпечення в першу чергу східного Криму, де ситуація критична. Тут потрібні зусилля в більшому обсязі», - підкреслив він. Оцінюючи ситуацію з прогнозними показниками Росгідромету за рівнем опадів у Криму, Донський повідомив, що ситуація «з точки зору наповнення водосховищ трохи гірша, ніж минулого року».

У першу чергу тому, що опадів цього року на півострові випало менше, ніж у попередні роки, а збільшення їх восени також не очікується. «Тому нам треба орієнтуватися на те, що збільшення води у водосховищах не буде», - зазначив він.

Міністр повідомив, що має намір ініціювати перевірки водокористувачів Криму, які допускають незаконний відбір води, в ситуації, коли півострів відчуває її гострий дефіцит. «Всі несанкціоновані врізки користувачів без договорів повинні бути припинені. Я доручив, щоб профільні кримські міністерства і відомства посилила контрольні функції. Я вийду з ініціативою в уряд РФ, щоб перевірки тут почали проводити, щоб ситуація вирівнялася», - сказав Донський. Водокористувачі, за його словами, повинні розуміти, що «вода зараз в Криму на вагу золота і до неї необхідно ставитися відповідним чином». Окупований Крим втратив стабільне водопостачання в результаті перекриття Північно-Кримського каналу в травні 2014 року з боку Херсонської області. Канал забезпечував до 90% потреб півострова у питній воді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: