Окупанти в Криму обрали запобіжний захід для чотирьох кримських татар

Окупанти в Криму обрали запобіжний захід для чотирьох кримських татар
Родичі та близькі затриманих

Одному із затриманих «суд» призначив перебування під домашнім арештом, а трьох інших кримських татар направили у СІЗО

У вівторок ввечері, 3 жовтня, так звиний Київський районний суд окупованого Сімферополя обрав запобіжний захід для чотирьох кримських татар, яких раніше затримали в Криму.

Про це у Facebook повідомляється на сторінці «Кримської солідарності».

Одному із затриманих Сейрану Мустафаєву суд призначив перебування під домашнім арештом строком на два місяці, а трьох інших затриманих кримських татар направили у СІЗО.

«Розгляд справи Сейрана Мустафаєва закінчився. Вердикт: домашній арешт на два місяці. Покинув будівлю суду під конвоєм і направляється в ІТТ. Звідти буде спрямований під домашній арешт. «Суд» вирішив відправити в слідчий ізолятор: Рената Сулейманова та Арсена Кубедінова - на два місяці, 64-річного Талята Абдурахманова - на 1 місяць і 26 днів», - повідомили у «Кримській солідарності».

2 жовтня стало відомо, що ФСБ після обшуків вивезла в невідомому напрямку чотирьох кримських татар.

Адвокат Едем Семедляєв згодом повідомив, що в кримському селищі Молодіжному Сімферопольського району в будинку кримчанина Рената Сулейманова люди в масках провели обшук і відвезли його в невідомому напрямку.

З переходом Криму під контроль Росії на півострові ФСБ проводить регулярні обшуки та допити журналістів, активістів, громадських діячів. Правозахисники характеризують це як «боротьбу з інакомисленням».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: