Окупанти в Криму відкрили пам'ятник Леніну

Окупанти в Криму відкрили пам'ятник Леніну

Пам'ятник Леніну відкрили на місці, де він був знесений у 1993 році

В анексованому Криму в курортному селищі Сімеїз відкрили пам'ятник Володимиру Леніну. Про це Крим.Реалії повідомив кримський журналіст Сергій Сардико.

Повідомляється, що за інформацією журналіста, до 1993 року тут стояв пам'ятник, але потім від нього залишився лише постамент.

«У сквері нижче алеї біля вілл «Ксенія» та «Мрія» з ініціативи КПРФ за програмою відновлення радянських пам'ятників встановили гранітний бюст Володимиру Леніну, – розповів Сергій Сардико.

За його словами, захід пройшов в «урочистій обстановці»: був оркестр, звучали радянські пісні.

«Школярів у піонери прийняли, дуже зворушливо діти відповідали на заклик: «До боротьби за Батьківщину, справедливість і чесність будьте готові! – Завжди готові!», – зазначив журналіст.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: