Опоблок в суді оскаржуватиме нові тарифи

Опозиціонери вважають нинішнє підвищення тарифів економічно необґрунтованим

З сьогоднішнього в Україні діють нові, підвищені тарифи на опалення і гарячу воду. Ціна на них виросла в середньому у два рази. Опоблок вважає таке підвищення «тарифним геноцидом», який спрямований проти українців. Відповідну заяву партія опублікувала на своєму сайті.

«Ми вимагаємо зупинити невтримне зростання тарифів на комунальні послуги та скасувати вже прийняті рішення про їх підвищення. Опозиційний блок заявляє - ми будемо використовувати всі законні способи, щоб привести тарифи у відповідність з доходами людей», - йдеться у заяві

Опозиціонери вважають нинішнє підвищення тарифів економічно необґрунтованим.

«Підвищення тарифів економічно не обґрунтоване. Для опалення будинків досить українського газу, який не може коштувати стільки ж, скільки імпортний. Якби Укргазвидобування продавало б свій газ в Німеччині, то його ціна на україно-словацькому кордоні склала б 84 дол. США за тис. кубометрів, в той час як в тариф закладено ціну газу як товару 185 дол. за тис. кубів. Нинішнє підвищення тарифів не обґрунтоване соціально. У той час як мінімальна пенсія в країні складає 1130 гривень, а мінімальна зарплата - 1450 гривень, за опалення звичайної двокімнатної квартири потрібно буде викласти 2420, гривень, а загальний рахунок за ЖКГ складе 3100 грн в місяць», - повідомили в політсилі.

«Влада заспокоює людей словами про субсидії, але це брехня. У бюджеті не закладені в потрібному обсязі гроші на субсидії, і вже зараз влада шукає будь-які причини, щоб відмовити людям в допомозі, а потім забрати їхні квартири», - вважають в опозиції.

Опоблок вже звернувся до суду, щоб скасувати тарифи. «Ми внесли в парламент проекти постанов про мораторій на зростання цін на комунальні послуги», - повідомили опозиціонери. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: