«Оптимізму мало». Медведчук спрогнозував розвиток ситуації на Донбасі

«Оптимізму мало». Медведчук спрогнозував розвиток ситуації на Донбасі

Медведчук розповів про настрої на непідконтрольних Україні територіях Луганської та Донецької областей

Прогнозуючи подальший розвиток ситуації на Донбасі, спецпредставник з гуманітарних питань в Тристоронній контактній групі і лідер ГР «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук заявив, що все буде залежати від виконання офіційним Києвом своїх конституційних функцій.

Коментуючи журналістам «Комерсант FM» розбіжності української влади і представників ОРДЛО в питанні встановлення контролю над кордоном і проведення місцевих виборів, Медведчук пояснив, як повинні розвиватися події відповідно до підписаних домовленостей.

«Згідно з Мінським угодами, контроль на кордоні починає встановлюватися в перший день після місцевих виборів на цих територіях і закінчується після затвердження реформи через Конституцію України шляхом внесення змін до Конституції та набрання ними чинності. Нічого подібного немає навіть і приблизно, тому розмова про контроль за кордоном означає тільки одне - це черговий привід, причому необгрунтований, примітивний, для невиконання Мінських угод. А ось з приводу бажання в Києві можу сказати наступне: у мене складається враження, що політична воля пана Порошенка поширюється на те, щоб Мінські угоди виконувати, але у нього відсутній політичний ресурс», - зазначив Медведчук.

Він також розповів про настрої на непідконтрольних Україні територіях Луганської та Донецької областей.

«З приводу бажань в Донецьку і Луганську, особливо з урахуванням часу, я думаю, що в 2014 році були одні настрої, сьогодні це інші настрої, боюся, що там не хочуть цього і не стоять в черзі, щоб потрапити знову в правове поле України. Дуже шкода, але Мінські угоди якраз це припускають. А враховуючи, що я їх прихильник, то вважаю, що треба робити все для виконання Мінських угод», - підкреслив лідер «Українського вибору - Права народу».

Надалі, переконаний Медведчук, ситуація буде залежати від того, чи зможе команда президента Порошенка навести порядок в країні.

«Все залежить від влади. Або вона зробить відповідні кроки з виконання Мінських угод, щоб Донбас повернувся в Україну, а Україна на Донбас, або... Якщо влада з цим не впорається, значить, тоді, мабуть, в Україні може бути інша влада. А прогнози складно давати, все залежить від тієї ситуації, яка розвивається. Поки я хочу сказати, що оптимізму дуже мало», - підсумував політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: