Організатори марафону в Києві прокоментували смерть учасника

Організатори марафону в Києві прокоментували смерть учасника

На фініші на померлого чекали його рідні

Учасник міжнародного Wizz Air Kyiv City Marathon 2017 перед смертю пробіг близько 5 кілометрів дистанції, однак йому раптово стало зле та він упав. Волонтери «Червоного хреста» намагалися врятувати життя чоловіка, однак він почав втрачати свідомість, а трохи згодом його серце зупинилося.

Про це повідомив Дмитро Черніцький – генеральний менеджер компанії Run Ukraine, яка є організатором «Київського міжнародного марафону 2017» (Wizz Air Kyiv City Marathon).

За його словами, учасник київського міжнародного марафону, який помер під час змагань, вперше брав у ньому участь.

«Він біг дистанцію 10 кілометрів. Це трапилося на 5-му кілометрів, тобто, він навіть півдистанції не здолав. Він вперше брав участь у такому марафоні», – зауважив організатор марафону.

Крім того, Черніцький розповів деталі трагедії.

«Чоловікові стало зле та він одразу упав, йому спочатку почали надавати першу допомогу оточуючі бігуни, потім упродовж першої хвилини до нього одразу під’їхали медики-волонтери з мобільної служби «Мед-Хелп» – вони надавали йому допомогу, а потім прибули працівники Червоного Хреста. Однак, коли під’їхала «швидка допомога», то, на жаль, чоловік вже помер», – підкреслив він.

Також генеральний менеджер Run Ukraine додав, що на фініші на померлого чекали його рідні.

«Ми встановили контакт з рідними, поїхали на місце події. Його на фініші чекали дружина, донька та зять», – заявив представник компанії-організатора «Київського міжнародного марафону 2017».

Нагадаємо, під час восьмого міжнародного марафону у Києві помер учасник забігу, житель Тернопільської області. Згодом стало відомо, що на марафоні загинув директор «Тернопільського м’ясокомбінату» Віктор Малюта.

Як повідомлялося, 8 жовтня у Києві проходив восьмий міжнародний марафон Wizz Air Kyiv City Marathon 2017. Головний забіг розпочався о 10:00 з Майдану Незалежності. Маршрут головної дистанції марафону зі стартом та фінішем на Майдані Незалежності традиційно пролягає в одне коло вулицями української столиці.

Згідно з інформацією на офіційному сайті марафону, 2010 року Київ приєднався до почесного переліку міст, що проводять свої власні щорічні марафонські забіги. Саме тоді, 16 жовтня 2010 року наша столиця прийняла свій перший марафон, участь в якому взяли 546 бігуни з 13 країн – 144 спортсмени зголосилися вийти на старт класичного марафону, що складає 42 км 195 м. Тоді переможцями головної події дня стали киянин Володимир Горбань та сумчанка Людмила Шелест.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: