Партії екс-глави Каталонії і його заступника підуть на дострокові вибори

Партії екс-глави Каталонії і його заступника підуть на дострокові вибори

«Республіканська лівиця Каталонії» вбачає в виборах шанс консолідувати регіон

Партія «Республіканська лівиця Каталонії» (Esquerra Republicana de Catalunya, ERC) відстороненого заступника екс-глави Каталонії Карлеса Пучдемона Уріола Жункераса заявила про готовність взяти участь в позачергових виборах до регіонального парламенту, які призначені на 21 грудня 2017 року.

У заяві цієї політичної сили говориться про те, що вибори є можливістю консолідувати республіку, а сама «Республіканська лівиця Каталонії» не боїться виборів. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Хоча формально партія і засудила вибори як незаконні, однак своєю участю фактично погодилися із рішенням Мадриду щодо введення прямого правління в регіоні.

Крім того, партія, одним із лідерів якої є відсторонений від влади глава Каталонії Карлес Пучдемон, візьме участь у дострокових регіональних виборах 21 грудня. Про це в понеділок, 30 жовтня, заявила журналістам речниця Каталонської європейської демократичної партії Марта Паскаль, передає інформагенція AFP.

За її словами, політсила піде на вибори «упевнено та відповідально, щоб каталонці могли висловити свою думку».

Позачергові регіональні вибори є частиною заходів прямого правління іспанського уряду над автономним регіоном, які також включали зміщення із посади керівника Каталонії. 

Як повідомлялося, колишній глава женералітату (уряду) Каталонії Карлес Пучдемон перебуває в столиці Бельгії Брюсселі, де, за даними ЗМІ, збирається просити політичний притулок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: