Партія Яценюка претендує на 100 млн грн із держбюджету

Партія Яценюка претендує на 100 млн грн із держбюджету

З усіх українських партій «Народний фронт» заявив найбільшу суму фінансування з держбюджету

Наступного тижня політичні партії, які подали всі документи, отримають з держбюджету України першу частину коштів у рамках виконання закону про внесення змін до законодавства в частині запобігання та протидії корупції. Про це повідомила глава Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак.
«Після закінчення цього кварталу (це вимога законодавства) ми вже наступного тижня здійснимо перше виділення фінансів в розмірі 20% від заявленої суми на фінансування тих політичних партій, які подали всі документи», – сказала Корчак на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
Як повідомлялося, в жовтні 2015 року Верховна Рада підтримала законопроект №2123а про внесення змін до законодавства в частині запобігання та протидії корупції, який передбачає фінансування з держбюджету політичних партій, що подолали 5% бар'єр на парламентських виборах.
Національне агентство з питань запобігання корупції на засіданні 1 вересня 2016 року розподілило 391 млн грн на статутну діяльність парламентських партій у 2016 році. Корчак повідомила, що об'єднання «Самопоміч» претендує на 49 млн 846 тис. грн, Радикальна партія Олега Ляшка – на 33 млн 815 тис. грн, партія «Опозиційний блок» – на 42 млн 840 тис. грн, «Народний фронт» – на 100 млн 545 тис. грн, Блок Петра Порошенка – 99 млн 87 тис. грн, ВО «Батьківщина» – на 25 млн 793 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: