Тролейбусний тендер на третину мільярда у Києві виграла компанія партнера Порошенка

Тролейбусний тендер на третину мільярда у Києві виграла компанія партнера Порошенка
Олег Гладковський

Тендер на 80 тролейбусів «Богдану» допомогла розіграти фірма, наближена до народного депутата з «Волі народу»

Комунальне підприємство «Київпастранс» за результатами електронних торгів визначилося з переможцем тендеру, який має поставити 80 нових тролейбусів для столиці загальною вартістю 308,8 млн. грн. Ним стало ПАТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс»

Про це свідчать дані з сайту ProZorro.

Замовник купує 60 тролейбусів довжиною не менше 11,9 метрів і 20 - довжиною не менше 18,5 метрів.

Весь транспорт має бути виготовлений у 2017 році; у салоні та кабіні водія повинні бути встановлені кондиціонери; також транспорт повинен бути обладнаний системою відеонагляду; термін експлуатації кузова тролейбуса – 10 років.

-313

Конкуренцію «богданівцям» на тендері склали три фірми: ТОВ «СП «Янікс», ТОВ «МАЗтранссервіс» і ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг». Останню компанію тендерний комітет відсіяв через неповноту документів, наданих на торги.

Кінцеві цінові пропозиції конкурентів «Богдан Моторс» були вищими на 2,9% (ТОВ «МАЗтранссервіс») і 0,01% (ТОВ «СП «Янікс»).

Таким чином, вартість одного тролейбуса для Києва обійдеться 3,8 млн. грн. При цьому у ціновій пропозиції, наданій «Богдан Моторс» на тендер, ціна одного тролейбуса становила 4,4 млн. грн.

Загалом, КП «Київпастранс» планувало витратити 510 млн. грн на придбання тролейбусів.

За інформацією ЗМІ, ПАТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс» належить бізнес-партнеру президента Порошенка Олегу Гладковському (Свинарчуку), теперішньому першому заступнику секретаря Ради Нацбезпеки і оборони. Раніше співвласником підприємства був Петро Порошенко.

Власником «Янікс» є Сергій Горлач з Луцька. Він також відомий як голова наглядової ради ТОВ «Агропромислова група «Пан Курчак», кінцевим беніфіціаром якого є нардеп із групи «Воля народу» Сергій Мартиняк. До речі, пан Мартиняк у 2011 році входив у число співзасновників «СП «Янікс».

ТОВ «МАЗтранссервіс» записано на ТОВ «Укрпастех» Романа і Павла Шевченків, яке останнім часом часто конкурує з «Богдан Моторс».

За 2014-2016 роки ПАТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс» виграла тендерів на 617,1 млн. грн з поставки тролейбусів місцевим органам влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: