Парубій пояснив, чому законопроект про відставку Гройсмана не зареєстровано

Парубій пояснив, чому законопроект про відставку Гройсмана не зареєстровано
Андрій Парубій

Апарат Верховної Ради не зареєстрував законопроект про відставку прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана через те, що законопроект суперечить законодавству. Про це сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради у відповідь на вимогу нарепа Юлії Тимошенко зареєструвати постанову про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

«Перед засіданням погоджувальної ради була зустріч фракцій і апарату (ВР. – Ред.) і мені, власне, дали довідку. Я хочу наголосити шановним колегам народним депутатам, в 2015 році Верховна Рада цього скликання прийняла закон про Кабінет міністрів, в якому чітко врегулювала взаємовідносини між Верховною Радою і Кабінетом міністрів», – сказав він.

За словами спікера, документ передбачає, що ВР може звільнити члена КМУ, крім прем’єр-міністра України, і передбачає механізм для цього. «Або за пропозицією президента України, або 150 народних депутатів України (повинні поставити підписи для звільнення міністрів. – Ред.)», – сказав він.

Парубій зазначив, що у питанні звільнення членів уряду опиратиметься виключно на правові підстави. «Коли дехто говорить, що немає значення, які законопроекти зареєстровані – ні, апарат має опиратись на закон. Тому я сьогодні питав, якщо буде подано закон про скасування сили тяжіння, ми що маємо його зареєструвати і перетворювати парламент… вибачте, дискредитовуючи його до самого кінця?» – сказав Парубій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: