Педагог пояснив, чому українські абітурієнти обирають навчання у Польщі

Педагог пояснив, чому українські абітурієнти обирають навчання у Польщі

Колишній керівник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук

Фото: Главком

За словами експерта, роботодавці швидше схиляють голову перед спеціалістом з іноземним дипломом

З кожним роком кількість українських абітурієнтів, що обирають навчання в іноземних країнах, зокрема, Польщі, зростає. У той же час знижується кількість іноземці, які хочуть здобувати освіту в Україні.  Українці охоче вибирають польські виші, бо там доступна оплата за навчання, нормальні і пристойні умови проживання та навчання, диплом європейського зразка.

Про це розповів колишній керівник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

За його спостереженнями, з кожним роком кількість українських абітурієнтів, що обирають навчання в іноземних країнах, зокрема, Польщі, зростає. У той же час знижується кількість іноземці, які хочуть здобувати освіту в Україні. 

Він також назвав основні причини, чому українські абітурієнти вибирають іноземні виші.

Перша причина – іноземні університети мають потужну маркетингову мережу у вигляді освітніх вербувальних центрів.

Друга причина – якість освіти. Ті, хто виїжджає до Польщі, хочуть отримати якісну освіту. Звичайно у цьому є і наша ментальна складова.

«Адже наш завжди навчали, що все, що за Україною, є кращим. Але в багатьох випадках так і є. подивіться які місця займають  українські виші у міжнародних університетських рейтингах. Німецькі, польські, словацькі … тут навіть говорити немає про що», - зауважує Лікарчук.

Окрім того, за його словами, роботодавці швидше схиляють голову перед спеціалістом з іноземним дипломом.

Третя причина – достойні умови проживання та навчання.

«Лабораторії українських вишів , база для практичних досліджень, база для навчання, стан гуртожитків дуже разюче відрізняються від наших, навіть в університетах не першої ланки зарубіжних вишів. Тому як в тій приказці, риба шукає, де глибше, а людина – де краще», - резюмував Лікарчук.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: