Пентагон удосконалить ядерний арсенал для стримування Росії

Пентагон удосконалить ядерний арсенал для стримування Росії
Фото dt.ua

США необхідна модернізація ядерного арсеналу, яка буде коштувати 108 млрд доларів

Пентагон планує вдосконалити ядерну зброю для стримування Російської Федерації та інших потенційних агресорів. Про це заявив глава міністерства оборони США Ештон Картер, передає ABCnews.

Картер упевнений, що США необхідна модернізація ядерного арсеналу, яка буде коштувати 108 млрд доларів. Для удосконалення свого ядерного арсеналу Штатам знадобитися 5 років.

Глава Пентагону повідомив, незважаючи на те, що «холодна війна» давно закінчилася, ядерна зброя, як і раніше, потрібна для стримування Росії та інших можливих агресорів від думки, що вони зможуть уникнути покарання в разі ядерної атаки. «Це протвережуючий факт, що сьогодні найбільш вірогідним застосуванням ядерної зброї може бути не масивний «ядерний обмін» у стилі класичної «холодної війни», а швидше нерозумне вдавання до більш дрібних, але все-таки небачено грізних атак, наприклад, від Росії або Північної Кореї», – наголосив Картер.

При цьому Картер зазначив, що нині не існує широкого і динамічного діапазону ядерних загроз.

Як раніше повідомлялось, Картер також заявив, що Росія нині більше готова до застосування ядерної зброї, аніж за часів «холодної війни».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: