Пентагон: загрозу повномасштабної війни Росії з Україною перебільшують

Пентагон: загрозу повномасштабної війни Росії з Україною перебільшують

У Міністерстві оборони США вважають, що Росія концентрує свої війська і озброєння на кордоні з Україною лише для проведення регулярних щорічних військових навчань.

Про це заявив речник Міністерства оборони США капітан Джефф Дейвіс. При цьому він додав, що у Вашингтоні занепокоєні дедалі гострішою риторикою з боку і Москви, і Києва, передає Радіо Свобода.

«Нас непокоїть те, що Росія далі окупує Крим, нас непокоїть підвищення рівня насильства на сході України, – заявив він. – Але ми не бачимо того «єдинорога», якого вистежує багато хто, – тієї ідеї, що має статися якесь масове короткотермінове нарощування сил чи пересування військ». «Гадаю, що пересування, які ми спостерігаємо, пов’язані з майбутніми навчаннями, і ми не бачимо такого масового нарощування сил, на яке натякали», – наголосив речник.

Він додав, що США продовжують уважно відстежувати ситуацію.

Як повідомлялося, 18 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що на Донбасі залишається ймовірність загострення, не виключено також повномасштабне російське вторгнення. 

«Ймовірність ескалації конфлікту залишається значною. Повномасштабного російського вторгнення по всіх азимутах ми абсолютно не виключаємо. Ми готові, наші Збройні сили, дати відсіч ворогові – і на сході, де ворог окупує Донбас, і уздовж адміністративного кордону з Кримом», - сказав Порошенко.

Також зазначимо, що протягом минулої доби бойовики рекордну кількість разів за останній час обстріляли позиції сил АТО - майже сто раз.

Про можливості настання бойовиків за підтримки ЗС РФ експерти говорять вже не перший раз, у той же час військові чини відзначають, що ЗСУ готові дати відсіч і готові до будь-якого розвитку подій на Донбасі.

Нагадаємо, порошенко також заявив, що воєнний стан та чергова хвиля мобілізації можуть бути оголошені у випадку серйозної ескалації у зоні бойових дій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: