Перша поразка Макрона: його партія програла на виборах до Сенату

Перша поразка Макрона: його партія програла на виборах до Сенату
Президент Франції Еммануель Макрон

У результаті виборів партію Макрона «Вперед, республіко!» в Сенаті представлятимуть лише 23 члени

Партія президента Франції Еммануеля Макрона «Вперед, республіко!» (LREM) зазнала поразки на виборах до Сенату, які відбулися у неділю, 24 вересня.

Партія Макрона може отримати менше місць, ніж очікувалося, повідомляє Reuters із посиланням на попередні дані результатів голосування.

Під час голосування переобирали 171 з 348 членів Сенату. На непрямих виборах голосували 75 тисяч виборників, які переважно є депутатами місцевих рад.

Партія «Вперед, республіко!» сподівалася отримати 40-50 місць в Сенаті, однак в результаті її представлятимуть лише 23 члени.

За попередніми даними, консервативна партія «Республіканці» отримала більшість у Сенаті і буде представлена близько 150 членами. Соціалісти також показали гарні результати, їм пророкують близько 70 місць у Сенаті.

Офіційні результаті стануть відомі пізніше, оскільки триває підрахунок голосів на заморських територіях Франції.

Як повідомлялося, 24 вересня відбулися часткові вибори до Сенату - верхньої палати французького парламенту. Під час ухвалення законів Сенат має меншу вагу, на відміну від Національної асамблеї (нижня палата), за якою залишається останнє слово.

Нагадаємо, 23 вересня десятки тисяч людей вийшли у Парижі на акцію проти реформи ринку праці, ініційованої президентом Франції Еммануелем Макроном. Організатором протесту стала крайньо-ліва партія «Нескорена Франція».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: