Петренко розповів про новий позов щодо агресії Росії до міжнародного суду ООН

Петренко розповів про новий позов щодо агресії Росії до міжнародного суду ООН
Фото bastion.tv

Позов Міністерство юстиції підготувало спільно з МЗС

Україна підготувала черговий міждержавний позов проти Росії через агресію на Донбасі та анексію Криму – в міжнародний суд ООН в Гаазі. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив міністр юстиції Павло Петренко. 

Позов був підготовлений спільно з МЗС. Іншої конкретики Петренко уникнув. «Є ще окрема справа, яка зараз вже на підході, і ми спільно з МЗС її готуємо до міжнародного суду ООН. Я не хочу розказувати деталей, скоро ви про неї дізнаєтесь», - заявив міністр.

Він також наголосив, що Україна вже подала в суд Гааги позови проти Росії і щодо анексії Криму і щодо окупації Донбасу.

«І один, і другий позов поданий (по Донбасу і Криму, - ред.), і не тільки в Гаагу. У нас декілька міждержавних позовів до Європейського суду по правам людини – їх уже п’ять. В Міжнародний кримінальний суд подана заява України і по подіям на Майдані, і з приводу подій на Донбасі і в Криму. Також ми допомагаємо простим українцям, які потерпіли від окупації Донбасу та анексії Криму, готувати індивідуальні позови – їх понад 2 тис. було подано до Європейського суду», - зазначив Петренко.

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляв, що Україна підготувала пакет документів до Міжнародного трибуналу ООН щодо порушення Росією конвенції ООН з морського права.

Нагадаємо, в червні минулого року Європарламент подав позов до Гаазького трибуналу для розслідування окупації Криму та частини Донбасу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: