Під час нападу радикалів на волонтерів поліція Конотопа не діяла

Під час нападу радикалів на волонтерів поліція Конотопа не діяла
У квітні активвісти у Конотопі розігнали збори прибічників руху Медведчука

В «Українському виборі» дії поліції розцінили як «придушення свободи слова і пряме перешкоджання журналістській діяльності»

У виконкомі Громадського руху «Український вибір - Право народу» заявили про напад на активістів організації в Конотопі і бездіяльність поліцейських, які прибули на виклик.

«4 липня 2017 року співробітники поліції міста Конотопа, очевидно, за безпосередньою вказівкою керівництва, незаконно затримали членів громадського руху, вдавшись при цьому до фізичного насильства і конфіскувавши майно, що належить« Українському вибору - Праву народу». Такі дії містять кваліфікуючі ознаки злочинів, передбачених статтями 146, 365 Кримінального кодексу України, а саме: незаконне позбавлення волі і перевищення повноважень працівником правоохоронного органу», — йдеться у заяві.

Цій події, повідомили в русі, передував напад радикалів на учасників руху і знищення частини тиражу газети — офіційно зареєстрованого видання «Українського вибору».

«При цьому співробітники місцевої поліції, фактично об'єднавшись з радикалами, вилучили тираж газети Громадського руху« Український вибір - Право народу. Країною Керуєш ТИ», тим самим ставши співучасниками розбою і грабежу, скоєних щодо у відношенні учасників Руху», - уточнили у виконкомі.

З огляду на позицію конотопської поліції, вважають у Медведчука, можна бути впевненим в нездатності МВС розслідувати резонансні злочини.

«Зокрема злочинні дії мера Конотопа Артема Семініхіна, який 26 квітня 2017 року спробував зірвати збори активістів Громадського руху «Український вибір - Право народу» і громадських об'єднань Сумської області, а 27 квітня безпідставно звинуватив «Український вибір» в скоєнні злочинів проти основ національної безпеки, в тому числі в спробі «легалізувати Сумську народну республіку», —  відзначили «Українському виборі».

У русі також нагадали, що 15 червня 2017 року Печерський районний суд м.Києва зобов'язав Головне слідче управління Національної поліції України внести в ЄРДР відомості за фактом вчинення мером Конотопа правопорушення за частиною другою статті 383 Кримінального кодексу України - завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочинів.

В «Українському виборі» дії поліції  розцінили як «придушення свободи слова і пряме перешкоджання журналістській діяльності».

«Такі дії влади - це посягання на святая святих, на основоположний конституційний принцип права на свободу світогляду (стаття 35 Конституції України) і, по суті, на право отримання інформації », - підсумували в русі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: