Під Радою активісти вимагають скасувати мажоритарку

Під Радою активісти вимагають скасувати мажоритарку
Раду посилено охороняють
Фото: УНН

Активісти тримають прапори партії «Самопоміч», ВО «Свобода» та Громадського руху «Хвиля»

Активісти партії «Самопоміч», ВО «Свобода» та Громадського руху «Хвиля» вимагають ухвалення нового виборчого законодавства, яким би запроваджувалося голосування виключно за відкритими списками.

Як повідомляє Укрінформ, активісти тримають плакати «Зміна виборчого законодавства - один із ключових елементів політичної реформи і вимога Майдану», «Наше завдання - змінити виборчу систему до кінця 2018 року», «Вимагаємо скасування мажоритарки». Також вони вимагають зниження бар'єру до 2% та заборони політичної реклами на ТБ.

Активісти тримають прапори партії «Самопоміч», ВО «Свобода» та Громадського руху «Хвиля».

«Вимагаємо зміни виборчого законодавства. По-перше, ми хочемо, щоб скасували мажоритарку, її взагалі не повинно бути, мають бути виключно відкриті списки. По-друге, ми хочемо, щоб понизили прохідний бар'єр до 2%, тому що у парламент проходять одні олігархічні партії, олігархічні сили. По-третє, ми хочемо, щоб заборонили рекламу по телебаченню і у ЗМІ, маємо на увазі передвиборну рекламу. Кандидати мають працювати на округах з людьми, а не по телебаченню», - сказала мітингувальниця Наталя Чиж, яка є керівником Житомирської обласної організації «Самопомочі».

У зв'язку з проведенням мітингу, охорону парламенту посилено.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: