Після отруєння Скрипаля французька поліція взялась розслідувати смерть ще одного російського емігранта

Після отруєння Скрипаля французька поліція взялась розслідувати смерть ще одного російського емігранта
Олександр Перепеличний

Історії Перепеличного і Скрипаля пов'язують між собою різні, але однаково неясні речовини, виявлені в їх організмах

Французька поліція активно взялась за розслідування смерті в 2012 році російського емігранта і розглядає її як можливе «вбивство», пише Globe and Mail.

Причина раптової смерті Олександра Перепеличного під час пробіжки біля свого будинку в англійському графстві Суррей, всього через кілька годин після повернення з Парижа, так і не була встановлена. «Але цей випадок - одна з 14 загадкових смертей російських емігрантів у Великобританії, які привернули до себе більш пильну увагу після отруєння 4 березня Сергія Скрипаля», - пише видання.

«Історії Перепеличного і Скрипаля пов'язують між собою різні, але однаково неясні речовини, виявлені в їх організмах після того, як поліція знайшла їх в абсолютно різних місцях, з різницею в шість років», - йдеться в статті.

Французька поліція вивчає, наскільки ймовірним є те, що Перепеличний був отруєний під час своєї чотириденної поїздки в Париж напередодні його смерті. Джерело у французьких судових органах повідомило The Globe and Mail, що паризька прокуратура взяла у провадження справу про «злочинну змову і вбивство», пов'язану з його смертю.

«Перепеличний, заможний бізнесмен, прокинувся 10 листопада 2012 в розкішному ліжку Le Bristol, фешенебельного п'ятизіркового готелю неподалік від знаменитих Єлисейських Полів. Він зупинився там в компанії 22-річної української моделі, яка не була його дружиною. Баланс його кредитної картки свідчить про те , що він витратив близько $3400 за дві ночі в готелі та ще $2400 на сумочку від Prada для своєї супутниці», - йдеться в статті.

«Він був мертвий у другій половині цього ж дня: після повернення до Британії злегка повненький, але в принципі здоровий 44-річний батько двох дітей впав після обіду, здійснюючи пробіжку в огородженому житловому комплексі в Сурреї, де він проживав зі своєю сім'єю», - пише видання.

Його смерть - лише одна в низці загадкових смертей критиків Кремля, що жили в Британії. Деякі, такі як відомий противник Путіна, олігарх Борис Березовський, як було укладено в той час, наклали на себе руки. Інші, як діловий партнер Березовського Бадрі Патаркацишвілі, згідно з офіційними заявами, померли від природних причин, зазначає автор. «Після атаки на Скрипаля контртерористична поліція Британії заявила, що вона перегляне всі 14 випадків, в тому числі справа Перепеличного. Йдеться про те, що його тіло, як і тіло Патаркацишвілі, можуть ексгумувати», - йдеться в статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: