Після рішення про Brexit у Великобританії на 15% поменшало мільйонерів

Після рішення про Brexit у Великобританії на 15% поменшало мільйонерів
Великобританія страждає від політичної та економічної невизначеності щодо умов, на яких відбуватиметься її вихід з ЄС

Результат референдуму щодо виходу країни з Європейського Союзу суттєво вплинув на зниження курсу національної валюти держави

Кількість доларових мільйонерів у Великобританії скоротилася на 15% через рішення щодо виходу країни з Європейського Союзу, яке суттєво вплинуло на зниження курсу національної валюти держави, пише Bloomberg.

Видання зазначає, що, згідно зі звітом одного найбільших швейцарських банків Credit Suisse Group AG, добробут пересічних громадян впав на 1,5 трильйона доларів або 10% протягом року (червень 2015 до червня 2016 року), що є наслідком Brexit.

«Результат референдуму 23 червня 2016 року змусив національну валюту впасти в ціні на 15% і відправив фондовий ринок за одну добу в його найсерйозніше піке з часів фінансової кризи 2008 року», - йдеться у статті.

Видання зазначає, що найбільше мільйонерів останнім часом нараховується в Японії, США та Німеччині. Кількість людей у всьому світі, чиї статки дорівнюють чи перевищують мільйон доларів, нині складає 32,9 мільйона осіб. «Країна страждає від політичної та економічної невизначеності щодо умов, на яких відбуватиметься її вихід з ЄС», - резюмує видання.

Як раніше повідомлялось, канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає Brexit тривожним сигналом для ЄС. Вона також зазначила, що Європі необхідно вирішити, на чому сконцентруватися, а що грає не настільки важливу роль. Крім того, Європі необхідно навчитися приймати рішення швидше.

Раніше міністр міжнародної торгівлі Великобританії заявив, що після Brexit Німеччина стане єдиним «банкоматом» ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: