Після теракту в Туреччині затримано 118 представників прокурдської партії

Після теракту в Туреччині затримано 118 представників прокурдської партії
Затримання в Туреччині

Затримання відбулося під час рейдів по всій Туреччині 12 грудня

Турецька поліція повідомила про затримання 118 представників опозиційної прокурдської Народної демократичної партії. Як передає державне агентство Anadolu, затримання відбулося під час рейдів по всій Туреччині 12 грудня у справі про можливі зв'язки із угрупованням «Робітнича партія Курдистану».

Рейди відбулися після того, як угруповання курдських бойовиків «Соколи свободи Курдистану», відоме також як «Яструби визволення Курдистану», взяло на себе відповідальність за вибухи у Стамбулі, внаслідок яких загинуло 39 людей.

За кілька годин після цієї заяви турецькі військові літаки здійснили повітряні удари по позиціях бойовиків-курдів у північних районах Іраку.
Прокурдська Народна демократична партія – друга за величиною опозиційна партія в парламенті. Раніше влада заарештувала кількох депутатів за звинуваченням у зв’язках з «Робітничою партією Курдистану».

Нагадаємо, вибух у Стамбулі прогримів увечері 10 грудня, через півтори години після завершення футбольного матчу. Серед загиблих – 30 поліцейських, вісім цивільних, особу ще одного загиблого встановити поки що не вдалося. За даними газети Hürriyet, постраждало 155 осіб, 14 з них залишаються в реанімації.

Повідомлялося, що дистанційним способом було підірвано замінований автомобіль, а майже за хвилину в прилеглому парку підірвався терорист-смертник.

11 грудня Рада Безпеки ООН прийняла заяву для преси, у якій засудила криваві терористичні атаки в Туреччині, що забрали життя десятків людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: