Після заяв Зеленського звинуваченим у справі Шеремета змінили підозри. Адвокат прокоментував останні події

Після заяв Зеленського звинуваченим у справі Шеремета змінили підозри. Адвокат прокоментував останні події
Слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета змінило підозру Андрію Антоненку та Юлії Кузьменко
Зображення: 24 канал

«Ця процесуальна дія готувалась не вчора і не сьогодні», - адвокат

Адвокат підозрюваного у вбивстві Павла Шеремета Станіслав Кулік переконаний, що зміни до підозри його підзахисного не стали наслідком вчорашніх заяв президента щодо «справи Шеремета».

«Ця процесуальна дія готувалась не вчора і не сьогодні – це не відбувається день у день, це тривалий процес. Тут можливий зворотній причинно-наслідковий зв'язок: знаючи про зміну підозри президент міг щось сказати», - розказав у коментарі «Главкому» Кулик.

Адвокат також уточнив, що зміна підозри жодним чином не впливає на терміни досудового слідства (воно може тривати максимум рік після оголошення підозри, потім справа скеровується до суду. У випадку Антоненка рік спливає 12 грудня, - «Главком»).

«Нагадаю, раніше прокуратура продовжила термін досудового розслідування до 12 червня. Ми сподіваємося, що завтра вони продовжать слідчі дії і, нарешті, вже закінчать цей цирк», - зазначив Кулик.

У відповідь на питання про характер слідчих дій адвокат зазначив, що в документі було зазначено так: «слідчі дії та допит».

Нагадаємо, слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета змінило підозру Андрію Антоненку та Юлії Кузьменко, повідомив Леонід Маслов, керівник юридичної фірми «Сенс консалтинг», долученої до захисту Антоненка. «Змінена підозра, коротко. Мотив. Прибрали «ультранаціоналістичні ідеї», «велич арійської раси» та інший подібний треш. Тепер «невстановлені особи, діючи з ряду особистих мотивів, вирішили створити вкрай резонансну подію з метою подальшої провокації численних акцій протесту», - пояснив він.

Як повідомлялось, вчора під час пресконференції президент Володимир Зеленський заявив, що розслідування «справи Шеремета» - особиста відповідальність керівника МВС Арсена Авакова. Він почав цю справу, він повинен її довести до кінця. До результату, щоб усі, хто дійсно вбив Шеремета, були покарані», – сказав він і додав:  якщо слідство та суд доведе вину підозрюваних у цій справ, то «вони сядуть в тюрму». «Якщо ні, будуть нести відповідальність ті люди, які довели цю справу до суду й звинуватили невинних людей», - запевнив президент.

Детальніше читайте у матеріалах «Главкома»:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: