Післявиборчий скандал: у німецьких правих популістів стався розкол

Післявиборчий скандал: у німецьких правих популістів стався розкол
Фрауке Петрі

Співголова AfD заявила, що не піде до складу фракції партії у бундестазі

Співголова правопопулістської «Альтернативи для Німеччини» (AfD) Фрауке Петрі (Frauke Petry) не входитиме до складу фракції партії в бундестазі. Про це вона несподівано заявила в понеділок, 25 вересня, на спільній прес-конференції з лідерами передвиборчого списку партії Аліс Вайдель (Alice Weidel) і Александером Гауландом (Alexander Gauland) в Берліні.

Це рішення вона прийняла «після довгих роздумів», підкреслила лідер правих популістів, які набрали 12,6% голосів в ході виборів в бундестаг 24 вересня.

У короткій заяві Петрі вказала на боротьбу за владу в керівництві партії, яка не припиняється кілька місяців, зазначивши, що ці розбіжності не можна замовчувати. «Тепер я вийду з цього приміщення», - закінчила свій виступ лідер AfD, демонстративно покинувши зал через кілька хвилин після початку прес-конференції.

Своє рішення Петрі, судячи з усього, не погодила з колегами по партії. Присутній на прес-конференції співголова AfD Йорг Мойтен (Jörg Meuthen) назвав її заяву «вибухом бомби», про яку він, за його власним визнанням, нічого не знав.

Як повідомили у німецькому центрвиборчкомі, блок «Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз» (ХДС/ХСС) виграв парламентські вибори в Німеччині, набравши 33% голосів. На другому місці Соціал-демократична партія Німеччини з 20,5% голосів, права «Альтернатива для Німеччини» вперше проходить в Бундестаг з 12,6% голосів. Подолавши 5% бар'єр, в Бундестаг також проходять «Вільна демократична партія» з 10,7%, «Ліві» з 9,2% та «Зелені» з 8,9%. Остаточні підсумки голосування будуть офіційно підбито приблизно через тиждень після виборів.

Читайте також матеріал «Главкома» Четвертий термін Ангели Меркель, або Чому перемогти - це найлегше завдання

Дивіться також: Як Німеччина обирала собі парламент. Фотогалерея

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: