Північна Корея готує запуск нової ракети, - CNN

Північна Корея готує запуск нової ракети, - CNN

КНДР може приурочити запуск до свята на честь закінчення Корейської війни, який відзначають 27 липня

КНДР готується до нового запуску балістичної ракети, яка є потенційним носієм ядерної зброї, вже цього тижня.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на джерело у міністерстві оборони США.

За словами співробітника оборонного відомства, минулої п'ятниці в північнокорейському місті Кусонг були помічені транспортні засоби, які перевозили обладнання для запуску балістичних ракет.

Він додав, що КНДР може приурочити запуск до свята на честь закінчення Корейської війни, який відзначається 27 липня. Таким чином запуск нової ракети може відбутися вже за два дні.

У міноборони США стурбовані такими намірами КНДР і заявили, що готові до захисту себе та союзників військовими заходами. 

Раніше лідери G20 на своєму засіданні у Гамбурзі обговорили північнокорейську проблематику і висловили сподівання, що ООН знайде адекватну відповідь на останній розвиток подій.

Уряд КНДР 4 липня здійснив запуск ракети в напрямку Японії. Як зазначалося, за приблизно 39 хв. польоту ракета подолала близько 933 км і досягла висоти 2802 км, після чого впала у винятково економічній зоні Японії.

У зв’язку з цим, попри святкування в США Дня незалежності, 4 липня Білий дім скликав екстрену нараду для визначення подальших кроків реагування на загрози з боку КНДР. Серед можливих варіантів – посилення американських санкцій та військової присутності США в регіоні, а також переведення систем ПРО у режим повної бойової готовності.

Раніше стало відомо, що КНДР запустила нову балістичну ракету у виключно економічну зону моря Японії, в результаті чого остання рішуче засудила дії Північної Кореї. Очільник США Дональд Трамп, у свою чергу, закликав Китай до посилення тиску на КНДР. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: