По всій Україні посилено охорону арсеналів

По всій Україні посилено охорону арсеналів
Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

«Станом на 7.00 продовжуються заходи локалізації та ліквідації надзвичайної події на 6-му арсеналі», - заявили в ЗСУ

За наказом начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил Віктора Муженка посилено охорону та оборону складів і арсеналів зберігання боєприпасів на всій території України.

Про це 10 жовтня повідомляє Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

«Станом на 7.00 продовжуються заходи локалізації та ліквідації надзвичайної події на 6-му арсеналі. На місці події у цілодобовому режимі продовжує працювати оперативний штаб Збройних Сил з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Ситуація контрольована», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що додатково до вже наявної спеціальної інженерної та пожежної техніки заплановано прибуття ще трьох пожежних танків на територію 6-го арсеналу.

«Продовжуються проводитися відповідні обмежувальні заходи по всій території Чернігівської області та вздовж державного кордону», - заявили в ЗСУ.

Як відомо, президент Петро Порошенко у зв’язку з ситуацією на 6-му арсеналі на Чернігівщині закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії.

Нагадаємо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

За фактами вибухів на Чернігівщині військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

На Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: