Покійний патріарх російської церкви був доларовим мільйонером

Покійний патріарх російської церкви був доларовим мільйонером
Алексій II

У Алексія II було чотири рахунки в банку

У російському «Внешпромбанку», який розорився, «завис» спадок патріарха Московського і всієї Русі Алексія II (Олексія Рідігера). Про це повідомляють російські інформаційні агентства.

Сума спадку становить майже 300 млн руб., і на нього претендує спадкоємиця покійного глави РПЦ ігуменя московського подвір'я Пюхтицького Свято-Успенського ставропігійного жіночого монастиря Філарета (мирське ім'я - Олександра Смірнова), найближча сподвижниця покійного патріарха з середини 1960-х років. Арбітражний суд Москви включив вимоги ігумені в реєстр кредиторів банку і частково задовольнив її вимоги.

Суд постановив стягнути на користь ігумені Філарети 297,5 млн руб. (монахиня претендувала на 305,6 млн).

Алексій II був предстоятелем російської церкви з 1990 року до своєї смерті в 2008 році. Заповіт, відповідно до якого восьмидесятилітня ігуменя Філарета зараз вимагає свою частку спадщини, складено ще в 1976 році - майже на двадцять років раніше, ніж банк, в якому зберігалися заощадження патріарха, був заснований. У 2009 році у патріарха в даному банку було чотири рахунки в різній валюті - 9,37 млн в рублях, 8829 - в євро, два доларових рахунку налічували 2,92 млн в американській валюті, пише «Независимая газета».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: