Поліцейський може отримати можливість застосувати зброю у разі непокори людини, - нардеп

Поліцейський може отримати можливість застосувати зброю у разі непокори людини, - нардеп

Депутат підкреслив, що необхідна довіра суспільства до правоохоронців

Презумпція правоти поліцейського дозволить правоохоронцю застосувати силу після попередження, якщо людина починає сперечатися і відмовляється підкорятися. Про це заявив народний депутат від партії «Народний фронт» Антон Геращенко.

«Якщо поліцейський вимагав пред'явити документи або виконати інші законні вимоги, якщо громадянин не підкоряться, намагаючись словесно втягуватися в перепалку з поліцейським, не застосовуючи сили по відношенню до поліцейських, в такому випадку поліцейський може після попередження застосовувати силу», - сказав Геращенко.

За його словами, у Дніпрі підозрюваний у вбивстві поліцейських не виконав вимогу правоохоронця, а став обходити питання.

«Замість того, щоб виконувати законну вимогу поліцейського, він почав показувати свідчення ветерана війни, він почав показувати свої груди зі шрамами, просити його відпустити і так далі. Так бути не повинно. Якщо поліцейський сказав, що необхідно пред'явити документи, то потрібно пред'являти документи, якщо кілька разів повторена вказівка поліцейського не буде виконуватися, то поліцейський може вважати, що це є непокора його діям», - уточнив нардеп.

Він підкреслив важливість роботи поліцейських для всього суспільства.

«Якщо громадянин потім буде не згоден з тим, що зробив поліцейський, він може оскаржити його дії до його начальству або в прокуратуру, або в суд. При цьому ми прагнемо до того, щоб найближчим часом всі поліцейські, які працюють на вулиці, мали відеокамери. І тоді можна просто взяти і перевірити, що говорив поліцейський, що говорив громадянин. Поліцейські зараз ведуть себе гранично коректно. Вони знають, що всі їхні розмови записуються», - зазначив Геращенко.

Він також згадав про необхідність зробити так, щоб суспільство довіряло поліцейським, виконувало їх законні вимоги в інтересах всього суспільства і безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: