Поліція арештувала п’ятьох осіб за підготовку вибуху в передмісті Парижа

Поліція арештувала п’ятьох осіб за підготовку вибуху в передмісті Парижа

Міністр внутрішніх справ Жерар Коллом заявив, що терористична загроза проти Франції залишається «надзвичайно великою»

П'ять осіб знаходяться під вартою після того, як вони були затримані французькою владою за підозрою влаштувати вибух у житловому будинку в шикарному передмісті Парижа.

Про це повідомляє The Associated Press.

Паризька поліція заявила, що один із місцевих жителів повідомив владу про підозрілу активність вранці у суботу у будівлі в 16 окрузі. Поліція знайшла вибуховий пристрій, сапери його деактивували.

Один з підозрюваних перебував під наглядом правоохоронців через його радикальні погляди. Розслідування проводять антитерористичні прокурори.

Міністр внутрішніх справ Жерар Коллом сказав, що інцидент показує, що загроза проти Франції залишається «надзвичайно великою».

Коли його попросили пояснити, як людина, яка знаходиться під наглядом, може здійснити спробу нападу, Коллом заявив, що радикали зазвичай мають «друзів, мережі, які можуть виконувати дію, це люди, які не демонструють зовнішні ознаки радикалізації, але готові допомогти».

Невдала спроба здійснити вибух сталася у ті ж вихідні, як і смертельний напад у Марселі, в результаті якого були вбиті двоє жінок.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: