Поліція перекваліфікувала вибух біля посольства США на злісне хуліганство

Поліція перекваліфікувала вибух біля посольства США на злісне хуліганство

Предмет, який кинули на територію посольства, не міг спричинити нікому шкоди

Остаточна кваліфікація слідчими вибуху біля посольства США в Україні здійснена за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, яка кваліфікує цей акт як злісне хуліганство. Про це повідомив Голова Національної поліції України Сергій Князєв, передає прес-служба МВС.

Так, Князєв зазначив, що після проведення додаткового огляду місця події на території Посольства США в Україні поліція вбачає у цьому інциденті ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

«Предмет, який кинули на територію посольства, не міг спричинити нікому шкоди. У зв’язку з цим прийнято рішення про остаточну кваліфікацію цієї події як злісне хуліганство», – зазначив Князєв.

Він також додав, що контроль за розслідуванням у цьому кримінальному провадженні покладено на Головне слідче управління та Департамент карного розшуку Національної поліції України.

У межах даного кримінального провадження для об'єктивного дослідження обставин події Службою безпеки України за окремим дорученням органу досудового розслідування відпрацьовується версія про можливе вчинення злочину з терористичною метою.

Вибух стався 8 червня приблизно о 00:05-00:10 на вул. Авіаконструктора Сікорського, 4. До поліції зателефонував чоловік й повідомив про НП у районі посольства та парку «Нивки». Також він розповів, що на багатьох машинах спрацювала сигналізація.

Судячи з усього, злочинець кинув на територію американського посольства світлошумову гранату.

Також камери зафіксували чоловіка, який кинув вибухівку біля посольства США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: